sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Banaani-Caramel Kuppikakut

Sain kuluneella viikolla K-Supermarket Vuoksenniskan kauppiaalta Dr.Oetkerin tuotesalkun, joka sisälsi ihania uutuuksia...

Olin sopinut tyttäreni kanssa, että tänään leivomme yhdessä. Tyttäreni on myös kovin innostunut leipomisesta ja etenkin taikinoiden yms maistamisesta. Aluksi leivottiin Banaani-caramel kuppikakut ja niiden jäähtyessä uuniin laitettiin kolmen suklaan kuivakakku. Tästä tulossa oma postaus :)
Kuppikakkujen koristeluun käytettiin yläpuolella kuvassa olevia Cupcake daisies kukkia ja Cupcake neon rakeita. Varsinkin pienten lasten kanssa koristellessa nuo valmiit kukat ovat näppäriä.

Tässä ohje banaani-caramel kuppikakkuihin joita tulee n. 16kpl.

100g voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
½dl vaniljajugurttia
2 banaania
1pss Dr.Oetkerin fudge chunks caramel

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja soseuta banaanit ja sekoita vaniljajugurtin kanssa. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää voimakkaasti sekoittaen kananmunat yksitellen. Lisää voi-sokeri-muna seokseen vuorotellen kuivat aineet (jotka olet sekoittanut jo keskenään) ja banaani-jugurttiseos. Lisää lopuksi Dr.Oetkerin fudge chunks caramel pussi ja sekoita sen verran, että karamellipalat sekoittuvat tasaisesti taikinaan. Jaa taikina ruokalusikan ja teelusikan avulla muffinivuokiin. Täytä vain 2/3. Paista kuppikakkuja 20min. Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin ennen kuin laitat kuorrutteen päälle.

Kuorrutus

400g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
8-9dl tomusokeria

Vatkaa kevyesti tuorejuusto ja vaniljasokeri esim. sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Kuorrutteeseen menee yllättävän paljon tomusokeria, jotta kuorrutteesta tulee tarpeeksi jämäkkää. Laita kuorrutus pursotuspussiin.
Tyttäreni odotteli malttamattomana että päästään kuorruttamaan ja koristelemaan!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti