Pohja:
n.150g piparkakkuja
75g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
200g pakastepuolukoita
2dl flora kuohua
1tlk (200g) piparkakkurahkaa (Arla)
150g ranskankermaa
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
n.100g tummaa suklaata pieneksi
rouhittuna
4kpl liivatelehtiä
3rkl vettä
Päälle:
kinuskikastiketta
Tee näin:
- Murskaa piparkakut mahdollisimman hienoksi esim. pakastepussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa.
- Sekoita sulatettu ja jäähtynyt voi/margariini piparkakkujen joukkoon.
- Laita halkaisijaltaan 24cm olevaan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, halutessasi voi sivellä hieman öljyä vuoan reunoille jotta kakku irtoaa helpommin.
- Painele käsin pipariseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
- Hienonna tehosekoittimella jäiset puolukat.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita rahkan joukkoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, suklaarouhe, kermavaahto ja puolukkasurvos.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen veri pois ja kuumenna esim. pienessä kattilassa n. 3rkl vettä. Lisää liivatteet yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita ohuena nauhana liivatevesi täytteen joukkoon.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti