keskiviikko 3. joulukuuta 2014

PIPARKAKKU-PUOLUKKAKAKKU

Tässä suussa sulavassa piparkakku-puolukkakakussa yhdistyy puolukan kirpeys, suklaan ja piparkakun makeus johon kinuski tuo oman tvistinsä. Puolukka ei ole kuitenkaan tule liian vahvasti esille, joten kakku on myös lasten suun mukainen ;) Kakusta riittää n. 12 hengelle.


Pohja:

n.150g piparkakkuja
75g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

200g pakastepuolukoita
2dl flora kuohua
1tlk (200g) piparkakkurahkaa (Arla)
150g ranskankermaa
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
n.100g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna
4kpl liivatelehtiä
3rkl vettä

Päälle:

kinuskikastiketta

Tee näin:

  • Murskaa piparkakut mahdollisimman hienoksi esim. pakastepussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa.
  • Sekoita sulatettu ja jäähtynyt voi/margariini piparkakkujen joukkoon.
  • Laita halkaisijaltaan 24cm olevaan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, halutessasi voi sivellä hieman öljyä vuoan reunoille jotta kakku irtoaa helpommin.
  • Painele käsin pipariseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
  • Hienonna tehosekoittimella jäiset puolukat.
  • Vaahdota kerma.
  • Sekoita rahkan joukkoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, suklaarouhe, kermavaahto ja puolukkasurvos.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen veri pois ja kuumenna esim. pienessä kattilassa n. 3rkl vettä. Lisää liivatteet yksitellen hyvin sekoittaen.
  • Sekoita ohuena nauhana liivatevesi täytteen joukkoon.
  • Kaada seos pohjan päälle.
  • Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti