Laku-fudge
200g tummaa suklaata
2dl sokeria
2dl kermaa
1rkl siirappia
40g voita
½rkl aniksen siemeniä
3rkl lakritsijauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Päälle
2tl sormisuolaa
aniksen siemeniä
Rouhi suklaa veitsellä pieneksi paloiksi. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi,voi ja lakritsijauhe.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä (lehdenohjeen mukaan 25-30min mutta itse jouduin keittämään 40min), kunnes seos sakenee. Tee testi. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara jähmettyy vedessä niin fudge on valmista. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon suklaa, aniksen siemenet sekä halutessasi elintarvikeväri. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jäähtyä hetki ja ripottelepäälle sormisuola sekä aniksen siemeniä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi, säilytä jääkaapissa. (Alkuperäinen ohje. kodin kuvalehti joulu /2014)
Rocky road fudge
200g tummaa suklaata
200g maitosuklaata
25g voita
1purkki (397g) kondensoitua maitoa
200g dumle-karkkeja
2-3 kourallista pieniä vaahtokarkkeja
1½dl suolapähkinöitä
Sulata suklaat ja voi mikrossa varovasti, jottei suklaa pala. Voit myös sulattaa vesihauteessa isossa kulhossa. Lisää kondensoitu maito ja sekoita. Anna seoksen vähän jäähtyä. Leikkaa dumlet pieniksi paloiksi. Sekoita nopeasti suklaaseokseen dumlet, vaahtokarkit ja pähkinät. Dumlet ja vaahtokarkit eivät saa sulaa. Levitä seos n. 2cm paksuksi levyksi leivinpaperoidulle pellille tai muulle vastaavalle vuoalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa. (Alkuperäinen ohje: leivotaan -lehti 7/2014)
Valkosuklaa-mansikka fudge
200g tomusokeria
1,5rkl voita
120ml kondensoitua maitoa
2,5tl vaniljasokeria
250g valkosuklaata pieneksi rouhittuna
2dl kuivattuja mansikoita
2rkl kuohukermaa
Laita tomusokeri ja kondensoitu maito kattilaan. Lisäävoi ja vaniljasokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan, jottei seos pala pohjaan. Kun seos alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä, mutta jatka sekoittamista vielä 5 minuutin ajan. Lisää suklaa, sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää kuohukerma ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele mansikat fudgeen. Nosta seos jääkaappin jähmettymään ainakin 5 tunniksi. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa. (Alkuperäinen ohje: herkku leivonta 4/2014)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti