keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Suklaiset JuustoKakkuset

Suklaa on meidän perheen herkkua ja vielä kun siihen leivonnassa yhdistetään maustamatonta tuorejuustoa niin varma makunautinto on taattu! Suklaisten juustokakkusten ohjeen löysin uusimmasta Herkku Leivonta -lehdestä. Kakkuset koristellaan kermavaahdolla ja pienillä suklaamunilla. Näitähän voisi tehdä vaikka pääsiäisenä kahvipöytään tai ihan muuten vaan herkutteluun ;)


Pohja:

200g murokeksejä
90g sulatettua voita

Täyte:

250g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl fariinisokeria
2 munaa
300g ranskankermaa
200g tummaa suklaata

Koristeluun:

kermaa, suklaamunia ja tomusokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin 12 kolosta kevyesti esim.öljyllä ja laita nihin 2 leivinpaperisuikaletta niin että suikaleet menevät ristikkäin pohjasta ja ulottuvat 2cm yli kolon reunojen.

2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kahden pussin siällä kaulinta apuna käyttäen. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele 1,5tl keksimurskaa kolojen pohjalle tiukasti ja paista 10min. Jäähdytä. Laske nyt uunin lämpötila 160 asteeseen. 

3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto kulhossa pehmeämmäksi, lisää sokeri ja lopuksi munat. Vatkaa sekaan ranskankerma ja sulatettu suklaa.

4. Lusikoi täytettä tasan kaikkiin koloihin ja paista vielä 20-25min. Anna jäähtyä.

5. Nosta leivinpaperin kulmista kakkuset pois koloista ja poista paperit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita nokare (tai enemmän ;) ) kermavaahtoa kakkusten päälle suklaamunien kera. Sirottele vielä lopuksi tomusokeria pinnalle.


Itse en käyttänyt muffinipeltiä vaan silikoonisia leivosvuokia joiden halk. on 12cm. Ohjeesta riitti 6 leivosvuokaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti