sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Mango-piimäkakku

Löysin kirjastosta sattumalta erään leivontakirjan; Kakkujen kuningattaret. Kirjaan on ruokatoimittajat koonneet vuoden jokaiselle viikolle kakkubravuurinsa. Kirja oli täynnä toinen toistaan ihanempia reseptejä mutta tyttäreni halusi että leipoisimme kirjasta mango-piimäkakun. Kakku on raikas, kevyt koostumukseltaan eikä kakkuun tule keksipohjaa. Suosittelen kokeilemaan :)
Tässä siis ohje...

Pohja:
2         munaa
3/4dl   sokeria
½dl     vehnäjauhoja
1/4dl   perunajauhoja
1/4tl    leivinjauhetta

Pohjanpäälle:
n.2dl   vadelmia

Hyydyke:
8        liivatelehteä
4dl     kermaa
4dl     piimää
2dl     sokeroimatonta mangososetta (itse käytin Piltin mangososetta)
1½dl  sokeria
1/4dl  sitruunanmehua

Kiille:
1½dl  appelsiininmehua
½dl    mangososetta
2        liivatelehteä

Koristelu:
vadelmia

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 24cm). Voitele vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200- asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pohja on kypsä.

Levitä vadelmat jäähtyneelle pohjalle, voit käyttää myös kotimaisia pakastevadelmia.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaaahdota kerma.

Sekoita keskenään piimä, mangosose ja sokeri. Sulata liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Nostele sekaisin kermavaahto ja piimäseos. Kaada ohuena nauhana sekaan liivateseos. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kiille. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun, johon on sekoitettu mangosose,

Anna jäähtyä hetki ja kaada kiillä varovasti kakun pinnalle.

Hyydytä pari tuntia jääkaapissa ennen koristelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti